2. ניתוח הטקסט
השלב הזה, הוא לניתוח הטקסט לעומק. נחקור את הדמויות, המניעים שלהן, והקונפליקטים הפנימיים והחיצוניים שהן חוות. הפרפורמר מתייחס גם להקשרים תרבותיים, היסטוריים וחברתיים שיכולים להשפיע על הבנת הטקסט. המטרה היא להבין את המשמעות הנסתרת שמאחורי המילים ולחשוף את השכבות השונות של הטקסט.
3. חיבור רגשי
לאחר ניתוח מעמיק, הפרפורמר מתחיל לחפש את החיבור האישי והרגשי שלו לטקסט. הוא מנסה להבין כיצד הוא עצמו יכול להתחבר לחוויות ולרגשות של הדמות. חיבור זה חשוב מאוד, כי הוא מאפשר לפרפורמר להביא את האותנטיות והכנות להופעה.
4. יצירת דמות
בשלב זה, הפרפורמר מתחיל לבנות את הדמות בצורה פיזית ומנטלית. הוא חוקר את הדרך בה הדמות זזה, מדברת ומתנהגת. ישנם פרפורמרים שמשתמשים בטכניקות שונות כמו סטניסלבסקי או מייזנר כדי ליצור דמות אמינה ומורכבת וישנם פרפורמרים שישתמשו במגוון טכניקות יחד. תהליך זה כולל גם עבודה על קול, דיקציה ותנועות גוף. מה שחשוב גם בשלב הזה, ולאורך כל הדרך, זה לראות כיצד נשמר החיבור ולא ליפול למצב של "שיחקוק" חיצוני
5. חזרות
החזרות הן השלב בו הפרפורמר מתחיל לשלב את כל האלמנטים יחד. בעבודה עם במאי או לבד, הוא מנסה ונותן אינטרפרטציות שונות לטקסט, משחק עם טונציה, קצב ואינטונציה. בחזרות הפרפורמר מתנסה במציאת הדרכים הטובות ביותר להביע את הרגשות והמחשבות של הדמות באופן שמשדר אותן לקהל בצורה המיטבית.
6. אינטראקציה עם הקהל
בהופעה עצמה, הפרפורמר נדרש להיות קשוב לתגובות הקהל ולדעת להתאים את הביצוע שלו בהתאם. האינטראקציה עם הקהל יכולה לשנות את הדינמיקה של ההופעה ולהוסיף ממד נוסף לאינטרפרטציה של הטקסט.
לסיכום
תהליך האינטרפרטציה של פרפורמר לטקסט הוא מסע אישי ויצירתי שמשלב הבנה אינטלקטואלית, חיבור רגשי ועבודה פיזית. כל שלב בתהליך תורם לבניית הופעה עשירה ומשמעותית שמצליחה לגעת בלב הקהל ולהפוך את המילים הכתובות לחיים נושמים ודינמיים, לסיפור. הסיפור שלך.
וסיפורים הרי תמיד ירצו שיספרו אותם...
בסירטון שכאן- הצצה לשיעור בה אני מדברת על חשיבותה של אינטרפרטציה ותרגיל מעניין